Recept voor zalmclub met selleriesalade
28 maart 2015
Dat wordt lekker lunchen met deze clubsandwich!
Dat wordt lekker lunchen met deze clubsandwich!
Lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 12 sneden tarwe casinobrood
- 1 groene appel
- sap van 1/2 citroen
- 4 el citroenmayonaise
- 4-8 plakjes serranoham
- 100 g gerookte zalmfilet
- 4 blaadjes kropsla
- 200 g selleriesalade (bakje koelvers)
- 1 kleine rode ui, in fijne ringen
- Extra: 4 prikkers
Aan de slag!
- Rooster het brood in de broodrooster.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne schijfjes.
- Meng de schijfjes met het citroensap.
- Besmeer 8 sneden brood met de mayonaise.
- Beleg 4 sneden met de ham, de helft van de zalm en wat schijfjes appel en ringetjes ui.
- Beleg 4 sneden brood met de kropsla, de selleriesalade, de rest van de zalm, de appel en de ui.
- Stapel steeds een sellerieboterham op een hamboterham.
- Dek de stapels af met de laatste boterhammen en steek er een prikker door.
Tip De zalmclubs kun je prima mee nemen voor een picknick op het strand of in het park. Verpak ze in vetvrij papier en bind er een stuk (keuken)touw om of steek er een prikker door.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.
Klik hier voor meer recepten.